Четвер, 18.04.2024, 07:03 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2009 » Березень » 2 » «Жіночий погляд»
«Жіночий погляд»
01:31

Прес-реліз

Відкриття жіночої фотовиставки «Жіночий погляд» фотографічного клубу «Погляд»

Конференц-зал НІАЗ «Кам’янець»

28 лютого 2009 року

 

28 лютого у конференц-залі НІАЗ «Кам’янець» відбулося відкриття першої в історії фотоклубу «Погляд» фотовиставка, яка представила роботи жіночої частини клубу. Маючи назву «Жіночий погляд», виставка відобразила оригінальні, непрості та філософські ідеї 6 її учасниць: Валентини Сірої, Валентини Войткової, Олени Батушанської, Олесі Дубік, Ольги Василевич та Людмили Поторочіної. В експозиції представлена 81 робота, що переважно належать до жанру портрету та пейзажу.

Власне відкриття виставки, як зазначили організатори, стало унікальною подією у місцевому фотомистецтві. Дійство було побудоване на вражаючому поєднанні класичної музики, інтелектуального фото та літературних текстових елементів. У світ музичного мистецтва усіх присутніх занурив учасник міжнародних фестивалів у Республіці Польща квінтет «Camerata» («Камерата») (Юрій Синиця – скрипка, Віолетта Синиця – скрипка, Вікторія Дворяк – альт, Елеонора Паронян – віолончель, Віталій Бондін – контрабас) та вокаліст, лауреат Всеукраїнського конкурсу імені В. Заремби Анжей Міхайловський. Вони перетворили відкриття експозиції фотографій на міні-концерт, а всі присутні отримали масу позитивних вражень. Одним з елементів церемонії відкриття стало висловлення подяки голові фотоклубу Юрію Савіну, а також вручення квітів усім учасницям виставки.

Після завершення відкриття виставки жінкам-фотографам зробили ще один сюрприз. Коли вони вийшли на вулицю, мощену бруківкою, до них під’їхали двоє козаків на конях та вручили грамоту короля, в які й кожній з них було присуджено титул «графині з невід’ємною приставкою «фото». Таким чином, в останній день зими справжніх фото графинь у Кам’янці стало на 6 титулованих осіб більше.

Анна Сіра

Переглядів: 8659 | Додав: aleksey_rezin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]